Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BABKA WIEDE??SKA

30 dag mÄ?ki,
10 dag cukru,
5 ??y??ek mas??a,
5 ??y??ek smalcu,
4 jaja,
2 dag dro??d??y,
2 ??y??ki mleka,
s??l,
5 dag rodzynk??w,
1 paczka cukru waniliowego.
??????tka, cukier i pozosta??e sk??adniki utrzeÄ?. DodaÄ? wyro??niÄ?ty rozczyn dro??d??owy, rodzynki, szczyptÄ? soli i wmieszaÄ? pianÄ? z 2 bia??ek. PozostawiÄ? do wyro??niÄ?cia w ciep??ym miejscu na 30 minut. Do wysmarowanej t??uszczem formy w??o??yÄ? ciasto i zn??w pozostawiÄ? w cieple na p???? godziny. Po wyro??niÄ?ciu posmarowaÄ? wierzch bia??kiem i piec w gorÄ?cym piekarniku ok. 1 godziny. Po upieczeniu posypaÄ? cukrem waniliowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design