15 dag mÄ?ki pszennej,
10 dag mÄ?ki ziemniaczanej,
12 dag cukru pudru,
12 dag margaryny,
3 jaja,
0,25 I mleka,
1 paczka proszku do pieczenia,
1 paczka cukru waniliowego. |
MargarynÄ? utrzeÄ? na ??mietanÄ?, dodaÄ? cukier puder, ??????tka i wymieszaÄ?. DodaÄ? obydwa rodzaje mÄ?ki, mleko i ponownie wymieszaÄ?. Ciasto powinno byÄ? dosyÄ? rzadkie. NastÄ?pnie dodaÄ? proszek do pieczenia, cukier waniliowy i ubitÄ? pianÄ? z bia??ek. WlaÄ? do formy wysmarowanej t??uszczem i wysypanej tartÄ? bu??kÄ?. Piec w gorÄ?cym piekarniku oko??o 40-50 minut.
|