Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BABKA PIASKOWA II

15 dag mÄ?ki pszennej,
10 dag mÄ?ki ziemniaczanej,
12 dag cukru pudru,
12 dag margaryny,
3 jaja,
0,25 I mleka,
1 paczka proszku do pieczenia,
1 paczka cukru waniliowego.
MargarynÄ? utrzeÄ? na ??mietanÄ?, dodaÄ? cukier puder, ??????tka i wymieszaÄ?. DodaÄ? obydwa rodzaje mÄ?ki, mleko i ponownie wymieszaÄ?. Ciasto powinno byÄ? dosyÄ? rzadkie. NastÄ?pnie dodaÄ? proszek do pieczenia, cukier waniliowy i ubitÄ? pianÄ? z bia??ek. WlaÄ? do formy wysmarowanej t??uszczem i wysypanej tartÄ? bu??kÄ?. Piec w gorÄ?cym piekarniku oko??o 40-50 minut.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design