Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BABKA MIGDA?OWA

15 dag migda????w,
1/2 szklanki mÄ?ki,
6 ??y??ek cukru,
9 jaj.
Obrane, wysuszone i posiekane migda??y utrzeÄ? z cukrem i ??????tkami; dodaÄ? mÄ?kÄ? i ca??Ä? masÄ? wymieszaÄ?. NastÄ?pnie dodaÄ? ubitÄ? pianÄ? z bia??ek i przelaÄ? ciasto do formy wysmarowanej mas??em. Natychmiast piec w gorÄ?cym piekarniku przez 30-40 minut.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design