50 dag pieczarek
2-3 pomidory
1 ??y??ka mÄ?ki
2 cebule
1 zÄ?bek czosnku
0,5 szklanki bia??ego wytrawnego wina
2 listki laurowe
6 dag t??uszczu
s??l i pieprz do smaku |
Pieczarki oczy??ciÄ? i drobno pokroiÄ?, pomidory sparzyÄ?, obraÄ? ze sk??rki i pognie??Ä? widelcem. RozgrzaÄ? t??uszcz w szybkowarze, w??o??yÄ? pokrojone pieczarki, cebulÄ? i czosnek, posypaÄ? mÄ?kÄ? i lekko zrumieniÄ?. W??o??yÄ? pomidory, pokruszony listek laurowy, wlaÄ? wino, posoliÄ? i popieprzyÄ?, wymieszaÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 8 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? do pieczystego.
|