Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
STRUCLA Z SEREM

Sk??adniki ciasta :
0,5 kg maki pszennej,
15 dag cukru,
2 jaja,
1/4 I mleka,
3 dag dro??d??y,
1 paczka cukru waniliowego,
3 dag sma??onej sk??rki pomara??czowej,
3 dag rodzynk??w.

Sk??adniki nadzienia :
25 dag sera,
15 dag cukru,
1 paczka cukru waniliowego,
4 jaja,
10 dag mas??a,
10 dag rodzynk??w,
sk??rka z cytryny.
Z wymienionych sk??adnik??w sporzÄ?dziÄ? ciasto dro??d??owe. Ser utrzeÄ? z cukrem na g??adkÄ? masÄ? i dalej ucierajÄ?c, dodawaÄ? po jednym ??????tku, sk??rkÄ? z cytryny, cukier waniliowy i stopione mas??o. DomieszaÄ? rodzynki. Wyro??niÄ?te ciasto rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? 2 cm, po??o??yÄ? na nie masÄ?, zwinÄ?Ä? struclÄ? i prze??o??yÄ? do nat??uszczonej formy. ZostawiÄ? do wyro??niÄ?cia. NastÄ?pnie posmarowaÄ? bia??kiem i piec 40-50 minut w gorÄ?cym piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design