Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KEKS FRANCUSKI

0,5 kg mÄ?ki pszennej,
30 dag cukru,
25 dag mas??a,
10 jaj,
1 dag amoniaku (wÄ?glanu amonowego),
25 dag rodzynk??w,
10 dag cykaty,
10 dag sma??onej sk??rki pomara??czowej,
8 dag migda????w,
p???? olejku arakowego,
s??l.
7 ??????tek i 3 ca??e jaja ubiÄ? z cukrem, wlaÄ? stopione mas??o i nadal ubijajÄ?c wsypaÄ? mÄ?kÄ? z amoniakiem i szczyptÄ? soli. DodaÄ? do ciasta rodzynki, sk??rkÄ? pomara??czowÄ? i cykatÄ? pokrajane w kostkÄ? oraz olejek arakowy. Ciasto w??o??yÄ? do formy keksowej wy??o??onej nat??uszczonym i wysypanym pokrajanymi migda??ami pergaminem. Po wierzchu posypaÄ? cukrem pudrem i pokrajanymi wzd??u?? migda??ami. FormÄ? nakryÄ? papierem i piec w gorÄ?cym piekarniku 50-70 minut.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design