40 dag mÄ?ki pszennej,
p???? szklanki miodu,
p???? szklanki cukru,
1 jajo,
1 ??y??eczka sody oczyszczonej,
1 ??y??eczka korzeni,
25 dag nadzienia (marmolada i bakalie - figi, daktyle, orzechy). |
Mi??d i cukier zagotowaÄ? i ciÄ?gle mieszajÄ?c roztw??r zalaÄ? nim mÄ?kÄ?. DodaÄ? jajo, sodÄ? rozpuszczonÄ? w wodzie, wsypaÄ? korzenie. Ciasto dobrze wyrobiÄ? i rozwa??kowaÄ? na 2 placki o grubo??ci 2 cm. Jeden placek po??o??yÄ? na blachÄ? wysmarowanÄ? t??uszczem, na??o??yÄ? nadzienie, a drugim plackiem przykryÄ? i piec 30-40 minut. Po ostudzeniu krajaÄ? w kwadraciki.
|