Sk??adniki ciasta :
25 dag mÄ?ki,
8 dag cukru pudru,
20 dag mas??a,
1 jajo,
6 bia??ek,
2 ??y??ki marmolady,
orzechy.
Sk??adniki Iukru:
15 dag cukru pudru,
3 ??y??ki wody,
1 olejek cytrynowy lub sok z 1 cytryny |
Zagnie??Ä? mÄ?kÄ?, mas??o, cukier i jajo. Ciasto podzieliÄ? na cztery r??wne czÄ???ci i upiec cztery krÄ???ki na z??oty kolor. Nale??y piec je na dnie tortownicy w gorÄ?cym piekarniku. Bia??ka ubiÄ? na sztywnÄ? pianÄ?, dodaÄ? 2 ??y??ki marmolady morelowej lub innej gÄ?stej i ucieraÄ? w jednÄ? stronÄ? co najmniej 1 godzinÄ?. Prze??o??yÄ? placki masÄ?, polukrowaÄ? lukrem cytrynowym i ubraÄ? orzechami. Wynie??Ä? do ch??odnego miejsca na 24 godziny.
PrzyrzÄ?dzanie Iukru. Cukier puder ucieraÄ? dok??adnie z wodÄ? i olejkiem lub sokiem z cytryny a?? do otrzymania jednolitej masy.
|