Sk??adniki ciasta :
20 dag orzech??w laskowych,
40 dag czekolady,
20 dag cukru pudru,
20 dag mas??a,
8 jaj.
Sk??adniki masy :
20 dag migda????w,
20 dag cukru,
sok z 1 cytryny,
2 ??y??ki ??mietanki.
Sk??adniki polewy :
1 tabliczka czekolady,
p???? szklanki ??mietanki. |
Mas??o utrzeÄ? na pianÄ?, wbijaÄ? po jednym ??????tka i dalej mieszajÄ?c dodawaÄ? zmielone orzechy, utartÄ? czekoladÄ? oraz cukier puder, a na ko??cu lekko wmieszaÄ? pianÄ? z bia??ek. Upiec dwa placki. Po ostygniÄ?ciu prze??o??yÄ? placki masÄ? migda??owÄ?, polaÄ? polewÄ? czekoladowÄ? i udekorowaÄ?.
Przygotowanie masy migda??owej. Zmielone migda??y utrzeÄ? z cukrem, wcisnÄ?Ä? sok z cytryny, dodaÄ? ??mietankÄ? i wymieszaÄ?.
Przygotowanie polewy. ?šmietankÄ? z roztartÄ? czekoladÄ? gotowaÄ? do zgÄ?stnienia stale mieszajÄ?c. OblewaÄ? tort na gorÄ?co.
|