Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
TORT ORZECHOWO-MIGDA?OWY BEZ NADZIENIA

Sk??adniki ciasta:
10 dag orzech??w laskowych,
10 dag migda????w,
1 szklanka mÄ?ki,
20 dag cukru,
6 jaj,
1 ??y??eczka proszku do pieczenia.

Sk??adniki Iukru :
15 dag cukru pudru,
2-3 ??y??ki wody,
1 kieliszek rumu lub 1 olejek rumowy.
Orzechy i migda??y drobno posiekaÄ? i utrzeÄ? na g??adkÄ? masÄ? z cukrem, ??????tkami i odrobinÄ? wody. Bia??ka ubiÄ? na sztywnÄ? pianÄ? i wraz z mÄ?kÄ? i proszkiem do pieczenia zmieszaÄ? z masÄ?. Nape??niÄ? ciastem wysmarowanÄ? mas??em tortownicÄ? i piec w niezbyt gorÄ?cym piekarniku. Po ostudzeniu posmarowaÄ? tort lukrem rumowym otrzymanym przez utarcie na g??adko wymienionych sk??adnik??w. Brzeg powierzchni ozdobiÄ? orzechami umoczonymi w lukrze. WstawiÄ? tort na 2 minuty do ciep??ego piekarnika w celu wysuszenia lukru.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design