Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
TORT GDA??SKI

Sk??adniki ciasta :
10 dag mÄ?ki pszennej,
10 dag mÄ?ki ziemniaczanej,
20 dag cukru,
3 jaja,
4 ??y??ki wody,
p???? paczki proszku do pieczenia,
otarta sk??rka z 1 cytryny,
1 ??y??ka soku cytrynowego.

Sk??adniki nadzienia :
12 dag ceresu,
12 utartej czekolady,
6 ??y??ek cukru,
60 dag zmielonych migda????w,
1 paczka cukru waniliowego,
1-2 jaja.
UtrzeÄ? na pianÄ? ??????tka, cukier, wodÄ?, sk??rkÄ? i sok z cytryny. Stopniowo dodawaÄ? przesianÄ? mÄ?kÄ? pszennÄ? zmieszanÄ? z proszkiem do pieczenia i mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ?. WymieszaÄ? wszystko na g??adkÄ? masÄ? i dodaÄ? ubitÄ? na sztywno pianÄ? z bia??ek. Ciasto w??o??yÄ? do tortownicy wysmarowanej t??uszczem i piec w ??rednio gorÄ?cym piekarniku. Ostudzony sp??d tortowy pokroiÄ? na trzy warstwy, posmarowaÄ? masÄ? i z??o??yÄ?. PostawiÄ? w ch??odnym miejscu. PrzyrzÄ?dzanie nadzienia. UtrzeÄ? na pianÄ? jaja, cukier i cukier waniliowy, nastÄ?pnie dodawaÄ? ??y??kami utartÄ? czekoladÄ? i migda??y, a w ko??cu - rozpuszczony ceres.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design