Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
TORT BISZKOPTOWY Z KREMEM WANILIOWYM


60 sztuk biszkopt??w,
kilka ??y??ek galaretki porzeczkowej lub malinowej
Krem:
1 szklanka wrzÄ?cego mleka
5 ??????tek,
10 dag cukru
1/2 laski wanilii
15 dag mas??a deserowego
SporzÄ?dziÄ? krem: ubiÄ? ??????tka z cukrem na parze, zaparzyÄ? wrzÄ?cym mlekiem i ubijaÄ? a?? zgÄ?stnieje, dodaÄ? waniliÄ?, ostudziÄ? mieszajÄ?c. UtrzeÄ? mas??o, dodawaÄ? po trochu ostudzonÄ? masÄ? z ??????tek, ucierajÄ?c. TortownicÄ? wy??o??yÄ? biszkopcikami, przycinajÄ?c je wed??ug potrzeby tak, aby ca??a powierzchnia dna i bok??w tortownicy zosta??a za??o??ona; biszkopty posmarowaÄ? galaretkÄ?. Nak??adaÄ? tor warstwÄ? kremu i warstwÄ? biszkopt??w, smarujÄ?c je cienko galaretkÄ?, na wierzch po??o??yÄ? warstwÄ? biszkopt??w; pozostawiÄ? parÄ? ??y??ek kremu do posmarowania powierzchni tortu. Tort przycisnÄ?Ä? krÄ???kiem, lekko obciÄ???yÄ?, wynie??Ä? na kilka godzin na zimno. Przed podaniem posmarowaÄ? tort cienkÄ? warstwÄ? kremu i przybraÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design