Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
TORT W?OSKl

Sk??adniki ciasta :
12 dag mÄ?ki,
5 dag cukru,
5 dag mas??a,
p???? paczki proszku do pieczenia,
1 jajo,
7 ??y??ek mleka.

Sk??adniki nadzienia :
12 dag posiekanych orzech??w,
5 dag mÄ?ki ziemniaczanej,
10 dag cukru,
2 bia??ka
2 ??y??ki mleka,
1 paczka cukru waniliowego,
1 paczka proszku do pieczenia,
5 dag rodzynk??w.
UtrzeÄ? mas??o, jajo i cukier na pianÄ?; mieszajÄ?c dodaÄ? przesianÄ? mÄ?kÄ? zmieszanÄ? z proszkiem do pieczenia i dolewajÄ?c mleko wyrobiÄ? wszystko na lu??ne ciasto. W??o??yÄ? do tortownicy wysmarowanej t??uszczem. PrzyrzÄ?dzanie nadzienia. ZmieszaÄ? drobno posiekane orzechy, cukier, cukier waniliowy, mÄ?kÄ?, mleko i bia??ka i gotowaÄ? na s??abym ogniu tak d??ugo a?? masa bÄ?dzie odstawa??a od garnka. NastÄ?pnie dodaÄ? rodzynki, a gdy masa prawie ostygnie -proszek. Nadzienie to po??o??yÄ? na spodzie tortu i piec ca??o??Ä? w ??rednio gorÄ?cym piekarniku a?? do zbrunatnienia. Gotowy tort posypaÄ? cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design