Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
TORT MARCEPANOWY

Sk??adniki ciasta :
40 dag migda????w,
2 ??y??ki mÄ?ki,
40 dag cukru pudru,
20 dag mas??a,
3 jaja surowe,
8 gotowanych ??????tek,
p???? laski wanilii,
op??atki.

Sk??adniki lukru :
25 dag cukru,
2 bia??ka,
sok z 1 cytryny,
1 olejek rumowy.
Migda??y w ??upinkach zmieliÄ? w m??ynku. Mas??o utrzeÄ? na pianÄ?, dodaÄ? cukier puder, ??????tka przetarte przez sito, ca??e jajo, waniliÄ?, mÄ?kÄ? i migda??y. Wszystko dobrze wyrobiÄ?, oddzieliÄ? czwartÄ? czÄ???Ä? ciasta, a resztÄ? umie??ciÄ? w tortownicy wysmarowanej woskiem i wy??o??onej op??atkami. Na wierzchu u??o??yÄ? kratkÄ? z cieniutkich wa??eczk??w z pozosta??ej ilo??ci ciasta i piec w ??rednio gorÄ?cym piekarniku 40-50 minut. Po ostygniÄ?ciu wlewaÄ? w kratki lukier cytrynowy z rumem otrzymany przez utarcie podanych sk??adnik??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design