Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MAZUREK Z POLEWÄ? CZEKOLADOWÄ?

Sk??adniki ciasta :
30 dag mÄ?ki pszennej
10 dag cukru pudru
20 dag mas??a
1 ??????tko.

Sk??adniki poIewy :
15 dag cukru,
1/4 szklanki wody,
5 dag czekolady.
Z wymienionych sk??adnik??w zagnie??Ä? kruche ciasto, rozwa??kowaÄ? na grubo??Ä? 1 cm, nadaÄ? plackowi dowolny kszta??t i u??o??yÄ? na blasze. Brzeg mazurka posmarowaÄ? bia??kiem i ob??o??yÄ? paskiem ciasta. Piec na z??oty kolor i ostudziÄ?. Przygotowanie poIewy. Cukier z wodÄ? gotowaÄ?, szumujÄ?c do gÄ?sto??ci "na nitkÄ?". Po przestudzeniu mieszaÄ? drewnianÄ? ??opatkÄ? a?? do bia??o??ci, nastÄ?pnie dodaÄ? roztopionÄ? czekoladÄ? i wymieszaÄ? na jednolitÄ? masÄ?. RozgrzaÄ? polewÄ? i je??li jest za gÄ?sta dodaÄ? p???? ??y??ki wody, a nastÄ?pnie nape??niÄ? niÄ? ??rodek mazurka. Mo??na tak??e ubraÄ? mazurek konfiturÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design