Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MAZUREK Z MASÄ? JAB?KOWO-CYTRYNOWÄ?

Sk??adniki ciasta :
25 dag mÄ?ki,
25 dag cukru,
25 dag mas??a,
8 ??????tek.

Sk??adniki masy :
1/2 kg cukru,
75 dag jab??ek,
2 cytryny,
25 dag cykaty.

Sk??adniki lukru :
Ä?wierÄ? szklanki cukru,
2 bia??ka,
sok z 1 cytryny.
Z podanych sk??adnik??w utrzeÄ? ciasto i piec je na z??oty kolor. Obrane i cienko poszatkowane jab??ka i utarte surowe cytryny wymieszaÄ? z cukrem i usma??yÄ? na marmoladÄ?. DodaÄ? pokrajanÄ? w kostkÄ? cykatÄ?, chwilÄ? sma??yÄ?, po czym ciep??Ä? masÄ? posmarowaÄ? mazurek. Po ostygniÄ?ciu posmarowaÄ? lukrem cytrynowym otrzymanym przez utarcie wymienionych sk??adnik??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design