Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
NALE?šNIKI ZAPIEKANE W ?šMIETANIE

Ciasta:
30 dag mÄ?ki pszennej
2,5 szklanki mleka
2 jaja
cukier
s??onina do sma??enia

Zalewa:
6 ??y??ek ??mietany
2 ??wie??e jaja
tarta bu??ka
1,5 ??y??ki mas??a
cukier
cukier waniliowy
s??l
Usma??yÄ? nale??niki, pokrajaÄ? je w paski i podsma??yÄ?. Gdy przestygnÄ?, dodaÄ? cukier i trochÄ? tartej bu??ki. Naczynie wysmarowaÄ? mas??em i wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?; w??o??yÄ? nale??niki, zalaÄ? ??mietanÄ? rozmieszanÄ? z jajami i zapiec w piekarniku. PodawaÄ? posypane cukrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design