Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ry?? sma??ony

Kuchnia chi??ska
2 szklanki ugotowanego ry??u
3 ??y??ki oleju jadalnego
1 jajo
2 ??y??ki sosu sojowego lub1/2 ??y??ki przyprawy maggi z 1 1/2 ??y??ki wody
1/2 szklanki pieczarek ugotowanych pokrajanych w plasterki
1/4 szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki
1/4 szklanki posiekanej dymki lub szczypiorku
1/4 ??y??eczki glutasoli lub1/4 ??y??eczki soli.
Jajo wbiÄ? na du??Ä? patelniÄ? z rozgrzanym t??uszczem, przebiÄ? ??????tko, aby siÄ? trochÄ? rozla??o, usma??yÄ?. Na patelni pokrajaÄ? jajo na cienkie paski. DodaÄ? pieczarki, ugotowany ry??, dymkÄ? lub szczypiorek, zielonÄ? pietruszkÄ?, sos sojowy lub maggi z wodÄ? i glutas??l: Wszystko wymieszaÄ?. Sma??yÄ? na ??rednim ogniu przez 2-3 minuty, aby dobrze siÄ? zagrza??o. PodawaÄ? natychmiast z zielonÄ? sa??atÄ?. Proporcje dla 2-3 os??b.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design