Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ry?? z jarzynami

Kuchnia meksyka??ska

1/2 szklanki ry??u
3 ??y??ki mas??a lub oleju jadalnego
1 ??y??ka posiekanego szczypiorku
1 du??a marchew oskrobana pokrajana w kostkÄ?
1/2 szklanki zielonego groszku (??wie??ego lub mro??onego)
1 ??rednia posiekana cebula
1 rozdrobniony zÄ?bek czosnku
1/2 ??y??eczki przyprawy chilli lub sproszkowanej papryki
1 ??y??eczka soli
1/4 ??y??eczki pieprzu
1/2 ??y??eczki majeranku
3 du??e pomidory ??wie??e lub mro??one, sparzone i obrane ze sk??rek pokrajane w du??Ä? kostkÄ?
2 ??y??ki posiekanej zielonej pietruszki
ma??y kawa??ek obranego selera pokrajanego w drobnÄ? kostkÄ?
1 szklanka roso??u lub wody z przyprawÄ? maggi (1 ??y??eczka)
2 ??y??ki mas??a
3 ??y??ki drobno posiekanej szynki lub mielonki (dowolnie)
2 ??y??ki tartej bu??ki
2 ??y??ki utartego sera cheddar
Wyp??ukany, osÄ?czony ry?? w??o??yÄ? do rondla na rozgrzane mas??o lub olej - mieszajÄ?c, sma??yÄ? na ma??ym ogniu na jasnoz??oty kolor. ZdjÄ?Ä? z ognia, dodaÄ? wszystkie sk??adniki do ry??u z wyjÄ?tkiem ostatnich czterech. Dobrze wymieszaÄ?. GotowaÄ? pod szczelnym przykryciem na bardzo ma??ym ogniu przez 25 min. Z rondla prze??o??yÄ? do wysmarowanego mas??em (1 ??y??ka) ??aroodpornego naczynia. PosypaÄ? szynkÄ?, tartÄ? bu??kÄ? i utartym serem, na wierzchu po??o??yÄ? grudki z pozosta??ego mas??a. WstawiÄ? do ??rednio nagrzanego piekarnika (190° C), zapiekaÄ? przez 20 min. PodawaÄ? w naczyniu w kt??rym przyrzÄ?dzano potrawÄ? z sosem bia??ym z zielonÄ? sa??atÄ? w sosie winegret. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design