Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KEKS STAROPOLSKI


40 dag mÄ?ki,
30 dag cukru,
10 dag mas??a,
12 jaj,
1 paczka proszku do pieczenia,
10 dag cykaty,
25 dag rodzynk??w,
5 dag sma??onej sk??rki pomara??czowej,
ewentualnie czekolada do polewy.
6 ??????tek i 6 ca??ych jaj utrzeÄ? z cukrem, mÄ?kÄ? i proszkiem do pieczenia, wlaÄ? stopione mas??o, dodaÄ? rodzynki, cykatÄ? i sk??rkÄ? pomara??czowÄ? krajanÄ? w kostkÄ?. W??o??yÄ? ciasto do formy wy??o??onej nawoskowanym papierem pergaminowym i piec ok. 75 minut. Po upieczeniu zdjÄ?Ä? papier i polukrowaÄ? keks lub polaÄ? polewÄ? czekoladowÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design