Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PÄ?CZKI WIEDE??SKIE

PrzygotowaÄ? ciasto jak na pÄ?czki luksusowe. FormowaÄ? pÄ?czki o po??owÄ? mniejsze, nadziewaÄ? marmoladÄ? morelowÄ? i sma??yÄ?. Po usma??eniu u??o??yÄ? w rondelku (najlepiej platerowanym), zalaÄ? sosem morelowym i podawaÄ? na gorÄ?co (w rondelku).

Sk??adniki sosu :
1/2 kg moreli,
15 dag cukru,
1 szklanka wody,
100 g rumu.
PrzyrzÄ?dzanie sosu. Morele oczy??ciÄ? z pestek, umie??ciÄ? w rondlu, zalaÄ? wodÄ? i gotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Ugotowane przetrzeÄ? przez sito, wsypaÄ? cukier i zagotowaÄ?. Je??eli sos jest zbyt gÄ?sty, dodaÄ? wody. WlaÄ? rum i zamieszaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design