Ciasto:
35 dag mÄ?ki pszennej
2,5 szklanki mleka
cukier
s??l
2 jaja
s??onina do sma??enia
Nadzienie:
40 dag twarogu
2 jaja
3 ??y??ki ??mietany
10 dag cukru
??y??eczka mÄ?ki ziemniaczanej
2 ??y??ki mas??a
1,5 ??y??ki cukru pudru
??y??ka tartej bu??ki
zapachy do ciast |
PrzygotowaÄ? ciasto i usma??yÄ? nale??niki. Twar??g utrzeÄ? z jajami i cukrem, dodaÄ? przyprawy i ??mietanÄ?. Naczynie o ??rednicy nale??nika wysmarowaÄ? mas??em, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Na dnie po??o??yÄ? nale??nik, posmarowaÄ? go masÄ? serowÄ?. NastÄ?pnie znowu nale??nik, ser itd. PrzykryÄ? z wierzchu nale??nikiem skropiÄ? mas??em, posypaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i zapiec w piekarniku. PokrajaÄ? w tr??jkÄ?ty, posypaÄ? cukrem pudrem.
|