Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Indyjskie placki

Kuchnia indyjska
2 szklanki mÄ?ki sitkowej
oko??o 1/2 szklanki wody
1 ??y??eczka soli
1. Zagnie??Ä? z mÄ?ki, wody i soli do??Ä? twarde ciasto, wyrabiaÄ? przez oko??o 5 min. 2. UformowaÄ? kulki wielko??ci orzecha w??oskiego. 3. Rozwa??kowaÄ? na cienkie placki. na. RozgrzaÄ? suchÄ? patelniÄ?, w??o??yÄ? placki, sma??yÄ? bez t??uszczu, z ka??dej struny przez 2 min. 5. Chappati trzymaÄ? pod przykryciem w cieple. 6. PodawaÄ? gorÄ?ce. Ka??dy placek mo??na posmarowaÄ? mas??em z obu stron i przesma??yÄ? na gorÄ?cej patelni na z??oty kolor lub po wyjÄ?ciu z patelni ??opatkÄ? metalowÄ? trzymaÄ? nad p??omieniem gazu do powstania brunatnych pÄ?cherzyk??w: .
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design