Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Chlebki indyjskie

Kuchnia indyjska
2 szklanki mÄ?ki
1 ??y??eczka cukru
5 ??y??eczek jogurtu lub zsiad??ego mleka
1/4 ??y??eczki soli
1/2 ??y??eczki sody oczyszczonej
2 jaja roztrzepane
1 ??y??ka dro??d??y
5 ??y??ek mleka
1. Jogurt podgrzaÄ?, wlaÄ? mleko, dodaÄ? sodÄ?, jajo i stopione mas??o. 2. PrzesiaÄ? mÄ?kÄ? i s??l, dodaÄ? cukier, po??Ä?czyÄ? z przygotowanym jogurtem. 3. DodaÄ? dro??d??e, wyrabiaÄ? na g??adkie ciasto 10-15 min., posypujÄ?c mÄ?kÄ?. 4. PozostawiÄ? w ciep??ym miejscu pod przykryciem, a?? ciasto podwoi swojÄ? objÄ?to??Ä? (oko??o 2 godz.) 5. Z ciasta uformowaÄ? du??e kule, rozp??aszczyÄ?, delikatnie rozciÄ?gnÄ?Ä? na du??e placki. 6. Na foliÄ? aluminiowÄ? wysmarowanÄ? mas??em, uk??adaÄ? placki polane mlekiem i piec w rozgrzanym piekarniku (190oC) oko??o 15 min. na jasny z??oty kolor. 7. PodawaÄ? ciep??e.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design