35 dag ry??u
2 szklanki mleka
1,5 ??y??ki mas??a
4 jaja
4 ??y??ki cukru
tarta bu??ka
zapachy do ciast |
Ry?? sparzyÄ? wrzÄ?tkiem, odcedziÄ?, zalaÄ? mlekiem z dodatkiem mas??a i wstawiÄ? do piekarnika. Gdy miÄ?kki - ostudziÄ?, dodaÄ? ??????tka, cukier i przyprawy oraz pianÄ? z bia??ek; lekko wymieszaÄ?. Ca??o??Ä? w??o??yÄ? do kamiennej miski wysmarowanej mas??em i wysypanej tartÄ? bu??kÄ?; wstawiÄ? do piekarnika. Gdy wyro??nie i zrumieni siÄ? - podawaÄ? w tym samym naczyniu. Suflety mo??na r??wnie?? zapiekaÄ? w grubych fili??ankach lub kamionkach oraz w prodi??u elektrycznym.
|