Ciasto:
35 dag mÄ?ki pszennej
2 jaja
woda
Masa:
30 dag twarogu
cukier
2 jaja
p???? szklanki ??mietany
??y??ka mas??a
tarta bu??ka
zapachy do ciasta
2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej |
Z mÄ?ki, jaj i wody zagnie??Ä? ciasto i cienko rozwa??kowaÄ?. Gdy przeschnie - pokrajaÄ? kluski, ugotowaÄ? w s??onej wadzie odcedziÄ? i przep??ukaÄ?. Ser utrzeÄ? z cukrem, jajami i ??mietanÄ?, dodaÄ? zapachy i mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ?. WymieszaÄ? z kluskami, w??o??yÄ? do naczynia wysmarowanego mas??em i wysypanego tartÄ? bu??kÄ?. WstawiÄ? do piekarnika i lekko zapiec. PodawaÄ? posypane cukrem lub polane ??mietanÄ?.
|