Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KLUSKI DOMOWE ZAPIEKANE Z SEREM NA S?ODKO

Ciasto:
35 dag mÄ?ki pszennej
2 jaja
woda

Masa:
30 dag twarogu
cukier
2 jaja
p???? szklanki ??mietany
??y??ka mas??a
tarta bu??ka
zapachy do ciasta
2 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej
Z mÄ?ki, jaj i wody zagnie??Ä? ciasto i cienko rozwa??kowaÄ?. Gdy przeschnie - pokrajaÄ? kluski, ugotowaÄ? w s??onej wadzie odcedziÄ? i przep??ukaÄ?. Ser utrzeÄ? z cukrem, jajami i ??mietanÄ?, dodaÄ? zapachy i mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ?. WymieszaÄ? z kluskami, w??o??yÄ? do naczynia wysmarowanego mas??em i wysypanego tartÄ? bu??kÄ?. WstawiÄ? do piekarnika i lekko zapiec. PodawaÄ? posypane cukrem lub polane ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design