Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KLUSKI K?ADZIONE ZAPIEKANE PO WÄ?GIERSKU

Ciasto:
35 dag mÄ?ki pszennej
??y??eczka mas??a
szklanka mleka i wody
2 jaja

Masa:
p???? szklanki ??mietany
2 jaja
sproszkowana papryka
3 dag utartego ??????tego sera
s??l
??y??ka koncentratu pomidorowego
??y??ka mas??a
naÄ? pietruszki
??y??ka mÄ?ki
PrzygotowaÄ? kluski jak wy??ej. Gdy nieco przestygnÄ? - w??o??yÄ? je do wysmarowanego t??uszczem naczynia, zalaÄ? ??mietanÄ? rozmieszanÄ? z jajami, mÄ?kÄ?, paprykÄ?, utartym ostrym serem i koncentratem pomidorowym, dodaÄ? szklankÄ? wywaru. Zapiec w piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design