Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KLUSKI FRANCUSKIE Z PARMEZANEM

5 ??y??ek mas??a
5 jaj
25 dag mÄ?ki pszennej
s??l
5 dag utartego parmezanu
4 ??y??ki mas??a utrzeÄ? na ??mietanÄ?, wbijaÄ? po jednym ??????tku i nadal ucieraÄ? na jednolitÄ? masÄ?. Z bia??ek ubiÄ? pianÄ? i lekko mieszajÄ?c wsypywaÄ? mÄ?kÄ?. K??a??Ä? ??y??kÄ? kluski na wrzÄ?cÄ? osolonÄ? wodÄ?. W czasie gotowania przykryÄ? na chwilÄ? pokrywÄ?. WyjmowaÄ? ??y??kÄ? cedzakowÄ?. PolaÄ? mas??em i posypaÄ? utartym parmezanem lub innym ostrym serem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design