Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KLUSKI P???FRANCUSKIE ZE ?šLIWKAMI

Ciasto:
2 ??y??ki mas??a
3 jaja
35 dag mÄ?ki pszennej
s??l

Masa:
50 dag ??liwek wÄ?gierek
2,5 ??y??ki mas??a
2,5 ??y??ki cukru
2 ??y??ki tartej bu??ki
zapachy do ciast
Mas??o utrzeÄ? na ??mietanÄ?. WybijaÄ? po jednym jaju i nadal ucieraÄ?. WsypaÄ? mÄ?kÄ? i dodaÄ? tyle wady, aby ciasto by??o wolne. K??a??Ä? ??y??kÄ? kluski do wrzÄ?cej wody; gdy sp??ynÄ? - wyjÄ?Ä? ??y??kÄ? cedzakowÄ? i ostudziÄ?. ?šliwki umyÄ?, wydrylowaÄ?, pos??odziÄ?, dodaÄ? zrumienionÄ? tartÄ? bu??kÄ? i zapachy. WymieszaÄ? z kluskami, w??o??yÄ? do naczynia wysmarowanego mas??em i wysypanego tartÄ? bu??kÄ?. Zapiec w piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design