Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?AZANKI NALE?šNIKOWE Z JAB?KAMI

Ciasto:
25 dag mÄ?ki
szklanka mleka
jajo

Masa:
50 dag jab??ek
2,5 ??y??ki mas??a
4 ??y??ki cukru
tarta bu??ka
zapachy do ciasta
s??onina do wysmarowania naczynia
Z podanych sk??adnik??w, z dodatkiem wody, przygotowaÄ? nale??niki. NastÄ?pnie pokrajaÄ? je w ??azanki i podsma??yÄ?. Jab??ka obraÄ?, poszatkowaÄ?, skropiÄ? mas??em, pos??odziÄ?, przyprawiÄ?, wymieszaÄ? z ??azankami, w??o??yÄ? da naczynia wysmarowanego t??uszczem i wysypanego tartÄ? bu??kÄ?, zapiec. PodawaÄ? posypane cukrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design