Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?AZANKI ZAPIEKANE Z TWAROGIEM I RODZYNKAMI

Ciasto:
35 dag mÄ?ki pszennej
jajo
s??l
woda

Masa:
40 dag twarogu
4 ??y??ki cukru
2 jaja
7 dag rodzynk??w
p???? szklanki ??mietany
??y??ka mas??a
tarta bu??ka
sk??rka cytrynowa lub zapachy do ciast
Z mÄ?ki, jaja i wady zagnie??Ä? ciasto, cienko rozwa??kowaÄ? i przesuszyÄ?. PokrajaÄ? ??azanki, ugotowaÄ? w osolonej wodzie i przep??ukaÄ?. Twar??g utrzeÄ? z cukrem i jajami, dodaÄ? ??mietanÄ?, zapachy i wymieszaÄ? z ??azankami. Naczynie wysmarowaÄ? mas??em, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, w??o??yÄ? masÄ? i zapiec w piekarniku. PosypaÄ? cukrem pudrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design