Ciasto:
35 dag mÄ?ki pszennej
jajo
s??l
woda
Masa:
40 dag twarogu
4 ??y??ki cukru
2 jaja
7 dag rodzynk??w
p???? szklanki ??mietany
??y??ka mas??a
tarta bu??ka
sk??rka cytrynowa lub zapachy do ciast |
Z mÄ?ki, jaja i wady zagnie??Ä? ciasto, cienko rozwa??kowaÄ? i przesuszyÄ?. PokrajaÄ? ??azanki, ugotowaÄ? w osolonej wodzie i przep??ukaÄ?. Twar??g utrzeÄ? z cukrem i jajami, dodaÄ? ??mietanÄ?, zapachy i wymieszaÄ? z ??azankami. Naczynie wysmarowaÄ? mas??em, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, w??o??yÄ? masÄ? i zapiec w piekarniku. PosypaÄ? cukrem pudrem.
|