Ciasto:
30 dag mÄ?ki
jajo
woda
Masa:
3/4 szklanki ??mietany
2 jaja
cukier
25 dag owoc??w (??liwki, wi??nie itp.)
1,5 ??y??ki mas??a
tarta bu??ka
s??l |
Zagnie??Ä? ciasto z podanych sk??adnik??w z dodatkiem wody i cienko rozwa??kowaÄ?. Gdy przeschnie - pokrajaÄ? ??azanki i ugotowaÄ? w osolonej wodzie. Po przep??ukaniu w zimnej wodzie i osÄ?czeniu dodaÄ? ??mietanÄ? rozmieszanÄ? z dwoma jajami i cukrem oraz wydrylowane owoce. Ca??o??Ä? wymieszaÄ?. Naczynie wysmarowaÄ? mas??em, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, na??o??yÄ? potrawÄ? i zapiec w piekarniku. PodawaÄ? posypane cukrem.
|