Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
?AZANKI ZAPIEKANE W ?šMIETANIE Z OWOCAMI

Ciasto:
30 dag mÄ?ki
jajo
woda

Masa:
3/4 szklanki ??mietany
2 jaja
cukier
25 dag owoc??w (??liwki, wi??nie itp.)
1,5 ??y??ki mas??a
tarta bu??ka
s??l
Zagnie??Ä? ciasto z podanych sk??adnik??w z dodatkiem wody i cienko rozwa??kowaÄ?. Gdy przeschnie - pokrajaÄ? ??azanki i ugotowaÄ? w osolonej wodzie. Po przep??ukaniu w zimnej wodzie i osÄ?czeniu dodaÄ? ??mietanÄ? rozmieszanÄ? z dwoma jajami i cukrem oraz wydrylowane owoce. Ca??o??Ä? wymieszaÄ?. Naczynie wysmarowaÄ? mas??em, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, na??o??yÄ? potrawÄ? i zapiec w piekarniku. PodawaÄ? posypane cukrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design