Ciasto:
30 dag mÄ?ki pszennej
2,5 szklanki mleka
2 jaja
2 dag s??oniny
cukier
s??l
Nadzienie:
15 dag ry??u
1,5 szklanki mleka
30 dag twarogu
4 ??y??ki cukru
3 ??y??ki ??mietany
3 ??y??ki t??uszczu
jajo
tarta bu??ka
zapachy do ciast |
Z ciasta usma??yÄ? cienkie nale??niki. Ry?? ugotowaÄ? na mleku na p????sypko. Gdy ostygnie - dodaÄ? cukier, zapachy, jajo, roztarty twar??g i ??mietanÄ?. PrzygotowanÄ? masÄ? smarowaÄ? nale??niki, sk??adaÄ? w tr??jkÄ?ty, sma??yÄ? na t??uszczu i wk??adaÄ? do naczynia wysmarowanego t??uszczem i wysypanego tartÄ? bu??kÄ?. WstawiÄ? do piekarnika i zapiec. PodawaÄ? posypane cukrem.
|