Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
NALE?šNIKI ZAPIEKANE Z RY??EM I TWAROGIEM

Ciasto:
30 dag mÄ?ki pszennej
2,5 szklanki mleka
2 jaja
2 dag s??oniny
cukier
s??l

Nadzienie:
15 dag ry??u
1,5 szklanki mleka
30 dag twarogu
4 ??y??ki cukru
3 ??y??ki ??mietany
3 ??y??ki t??uszczu
jajo
tarta bu??ka
zapachy do ciast
Z ciasta usma??yÄ? cienkie nale??niki. Ry?? ugotowaÄ? na mleku na p????sypko. Gdy ostygnie - dodaÄ? cukier, zapachy, jajo, roztarty twar??g i ??mietanÄ?. PrzygotowanÄ? masÄ? smarowaÄ? nale??niki, sk??adaÄ? w tr??jkÄ?ty, sma??yÄ? na t??uszczu i wk??adaÄ? do naczynia wysmarowanego t??uszczem i wysypanego tartÄ? bu??kÄ?. WstawiÄ? do piekarnika i zapiec. PodawaÄ? posypane cukrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design