Ciasto:
25 dag mÄ?ki pszennej
2 szklanki mleka
cukier
2 jaja
s??l
s??onina do sma??enia
Nadzienie:
p???? szklanki ry??u
szklanka mleka
40 dag ??liwek wÄ?gierek
2 ??y??ki mas??a
??y??ka tartej bu??ki
1,5 ??y??ki cukru pudru
4 ??y??ki cukru
zapachy do ciast |
PrzygotowaÄ? ciasto i usma??yÄ? nale??niki. Ry?? ugotowaÄ? na sypko na mleku. ?šliwki op??ukaÄ?, wydrylowaÄ?, wymieszaÄ? z ry??em. DodaÄ? trochÄ? mas??a, cukru i przypraw zapachowych. Do naczynia wysmarowanego mas??em (o ??rednicy nale??nika) k??a??Ä? warstwami ry?? i nale??niki. Zapiec w piekarniku. PodawaÄ? posypane cukrem pudrem.
|