Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BABKA NALE?šNIKOWA Z RY??EM I POMIDORAMI

Ciasto:
25 dag mÄ?ki pszennej
2 szklanki mleka
cukier
2 jaja
s??l
s??onina do sma??enia

Nadzienie:
p???? szklanki ry??u
szklanka mleka
40 dag ??liwek wÄ?gierek
2 ??y??ki mas??a
??y??ka tartej bu??ki
1,5 ??y??ki cukru pudru
4 ??y??ki cukru
zapachy do ciast
PrzygotowaÄ? ciasto i usma??yÄ? nale??niki. Ry?? ugotowaÄ? na sypko na mleku. ?šliwki op??ukaÄ?, wydrylowaÄ?, wymieszaÄ? z ry??em. DodaÄ? trochÄ? mas??a, cukru i przypraw zapachowych. Do naczynia wysmarowanego mas??em (o ??rednicy nale??nika) k??a??Ä? warstwami ry?? i nale??niki. Zapiec w piekarniku. PodawaÄ? posypane cukrem pudrem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design