Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZAPIEKANKA ?OWICKA

50 dag ziemniak??w
40 dag twarogu
szklanka kaszy krakowskiej
2 szklanki mleka
3 jaja
2 ??y??ki mas??a
p???? ??y??ki t??uszczu
2 ??y??ki tartej bu??ki
pieprz
przyprawa do zup
ga??ka muszkato??owa
majeranek
s??l
Ziemniak?­ umyÄ?, obraÄ?, op??ukaÄ? i ugotowaÄ?. Gdy ostygnÄ?, zemleÄ? w maszynce, dodaÄ? twar??g oraz sparzonÄ? wrzÄ?cym mlekiem, a nastÄ?pnie ostudzonÄ? kaszÄ? krakowskÄ?. DodaÄ? jaja, przyprawy oraz mas??o i starannie wyrobiÄ?; dosypaÄ? trochÄ? tartej bu??ki. Naczynie wysmarowaÄ? t??uszczem j wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?; nape??niÄ? przygotowanÄ? masÄ? i zapiec w piekarniku. PodawaÄ? z sosami lub kwa??nÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design