Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZAPIEKANKA ?RISOTTO Z RYDZAMI?

40 dag ry??u
70 dag rydz??w
cebula
4 ??y??ki t??uszczu
3 ??y??ki ??mietany
papryka
pieprz
s??l
przyprawa do zup
tarta bu??ka
??y??ka utartego ??????tego sera
Ry?? ugotowaÄ? na sypko z dodatkiem papryki. Rydze oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i pokrajaÄ? w paseczki. CebulÄ? pokrajaÄ? i zrumieniÄ?, dodaÄ? rydze, ??mietanÄ? ?­ razem poddusiÄ?. WymieszaÄ? z ry??em, przyprawiÄ? do smaku, w??o??yÄ? do naczynia wysmarowanego t??uszczem i wysypanego tartÄ? bu??kÄ?; zapiec w piekarniku. PodawaÄ? zapiekankÄ? posypanÄ? tartym serem - z sur??wkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design