40 dag ry??u
70 dag rydz??w
cebula
4 ??y??ki t??uszczu
3 ??y??ki ??mietany
papryka
pieprz
s??l
przyprawa do zup
tarta bu??ka
??y??ka utartego ??????tego sera |
Ry?? ugotowaÄ? na sypko z dodatkiem papryki. Rydze oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i pokrajaÄ? w paseczki. CebulÄ? pokrajaÄ? i zrumieniÄ?, dodaÄ? rydze, ??mietanÄ? ? razem poddusiÄ?. WymieszaÄ? z ry??em, przyprawiÄ? do smaku, w??o??yÄ? do naczynia wysmarowanego t??uszczem i wysypanego tartÄ? bu??kÄ?; zapiec w piekarniku. PodawaÄ? zapiekankÄ? posypanÄ? tartym serem - z sur??wkami.
|