30 dag mÄ?ki pszennej
5 jaj
60 dag grzyb??w (kurki)
3 ??y??ki t??uszczu
cebula
p???? szklanki ??mietany
tarta bu??ka
s??l
pieprz
przyprawa do zup |
Zagnie??Ä? ciasto na ??azanki i cienko rozwa??kowaÄ?. Po przesuszeniu pokrajaÄ? i ugotowaÄ? w osolonej wadzie. Grzyby dok??adnie oczy??ciÄ?, umyÄ?, poszatkowaÄ? i udusiÄ? na t??uszczu razem z cebulÄ?. NastÄ?pnie wymieszaÄ? z ??azankami, dodaÄ? ??mietanÄ?, rozmieszane jaja i przyprawy. Naczynie wysmarowaÄ? t??uszczem, wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, w??o??yÄ? przygotowanÄ? masÄ? i zapiec w piekarniku.
|