Ciasto:
20 dag mÄ?ki pszennej
20 dag mas??a
jajo
Nadzienie:
50 dag szparag??w
??y??ka mas??a,
15 ??y??ki mÄ?ki pszennej
szklanka mleka lub p???? szklanki ??mietany
cukier
koper
??????tko
sok z cytryny |
Upiec paszteciki jak podano w poprzednim przepisie. Szparagi oczy??ciÄ?, op??ukaÄ? i pokrajane na kawa??ki (1-2 cm) ugotowaÄ? do miÄ?kko??ci; odcedziÄ?. Zasma??yÄ? mÄ?kÄ? na ma??le, rozprowadziÄ? mlekiem lub ??mietanÄ?, w??o??yÄ? szparagi, dodaÄ? przyprawy zaciÄ?gnÄ?Ä? ??????tkiem, wsypaÄ? posiekany koper. WydrÄ???one paszteciki nape??niaÄ? gorÄ?cym nadzieniem.
|