Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
CIASTECZKA EWY

1/2 kg mÄ?ki,
1 szklanka mas??a,
1 szklanka ??mietany,
1 bia??ko,
cukier kryszta?? do posypania,
orzechy.
Mas??o utrzeÄ? ze ??mietanÄ? na jednolitÄ? masÄ? (serwatkÄ? zlaÄ?). Do masy wsypaÄ? tyle mÄ?ki, aby ciasto mia??o gÄ?sto??Ä? jak na pierogi. Wyrobione ciasto pozostawiÄ? przez noc w ch??odnym miejscu. Rano wyrobiÄ?, rozwa??kowaÄ? i wykrawaÄ? ciasteczka o dowolnym kszta??cie. U??o??yÄ? na blasze, posmarowaÄ? bia??kiem, posypaÄ? cukrem i posiekanymi orzechami. Upiec na z??oty kolor.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design