Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZAPIEKANKA FRYZYJSKA

Ciasto:
25 dag mÄ?ki pszennej
1,5 szklanki mleka
jajo
s??onina

Nadzienie:
20 dag kaszy manny
1,5 szklanki mleka
cebula
20 dag bryndzy owczej
2 jaja
p???? szklanki ??mietany
2 ??y??ki mas??a
??y??ka tartej bu??ki
kminek
pieprz
majeranek
czosnek
s??l
KaszÄ? mannÄ? ugotowaÄ? na sypko w mleku, dodaÄ? pokrajanÄ? i przesma??onÄ? cebulÄ?, ostudziÄ?, nastÄ?pnie dodaÄ? bryndzÄ?, jaja, przyprawy i ??mietanÄ?. PrzygotowaÄ? ciasto nale??nikowe i usma??yÄ? kilka nale??nik??w; smarowaÄ? je nadzieniem, zwijaÄ? w ruloniki i uk??adaÄ? w naczyniu wysmarowanym t??uszczem i wysypanym tartÄ? bu??kÄ?. SkropiÄ? obficie mas??em i zapiec w piekarniku. PodawaÄ? z sur??wkami oraz z wybranym wed??ug uznania sosem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design