Ciasto:
25 dag mÄ?ki pszennej
1,5 szklanki mleka
jajo
s??onina
Nadzienie:
20 dag kaszy manny
1,5 szklanki mleka
cebula
20 dag bryndzy owczej
2 jaja
p???? szklanki ??mietany
2 ??y??ki mas??a
??y??ka tartej bu??ki
kminek
pieprz
majeranek
czosnek
s??l |
KaszÄ? mannÄ? ugotowaÄ? na sypko w mleku, dodaÄ? pokrajanÄ? i przesma??onÄ? cebulÄ?, ostudziÄ?, nastÄ?pnie dodaÄ? bryndzÄ?, jaja, przyprawy i ??mietanÄ?. PrzygotowaÄ? ciasto nale??nikowe i usma??yÄ? kilka nale??nik??w; smarowaÄ? je nadzieniem, zwijaÄ? w ruloniki i uk??adaÄ? w naczyniu wysmarowanym t??uszczem i wysypanym tartÄ? bu??kÄ?. SkropiÄ? obficie mas??em i zapiec w piekarniku. PodawaÄ? z sur??wkami oraz z wybranym wed??ug uznania sosem.
|