Ciasto:
35 dag mÄ?ki pszennej
2 dag dro??d??y
1.5 ??y??ki cukru
p???? szklanki mleka
3 ??y??ki t??uszczu (margaryna)
s??l
2 jaja
Nadzienie:
60 dag kapusty kwaszonej
du??a cebula
2 ??y??ki t??uszczu
3 jaja
pieprz zio??owy
przyprawa do zup |
KapustÄ? kwaszonÄ? ugotowaÄ?, nastÄ?pnie odparowaÄ? i udusiÄ? z dodatkiem t??uszczu i cebuli. ZarobiÄ? ciasto dro??d??owe i postawiÄ? do wyro??niÄ?cia. Do uduszonej kapusty dodaÄ? ugotowane i posiekane jaja oraz przyprawy. Ciasto rozwa??kowaÄ?, na??o??yÄ? wa??ek z nadzienia, zacisnÄ?Ä? brzegi i wykrawaÄ? pod??u??ne paszteciki. PosmarowaÄ? jajem i upiec w piekarniku.
|