Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KULEBIAK JARSKI

Nale??niki:
szklanka mÄ?ki pszennej
2 szklanki mleka
s??onina
jajo
s??l

Nadzienie:
20 dag por??w
10 dag marchwi
15 dag kapusty bia??ej lub w??oskiej
cebula
2 ??y??ki ??mietany
2 jaja
3 ??y??ki t??uszczu
10 dag ry??u
cukier
1,5 ??y??ki tartej bu??ki
s??l
przyprawa do zup
pieprz
PrzygotowaÄ? nale??niki i usma??yÄ? je na wiÄ?kszej patelni. Warzywa oczy??ciÄ?, poszatkowaÄ? i udusiÄ? do miÄ?kko??ci, dodaÄ? ??mietanÄ?, przyprawy i ugotowany na sypko ry??. Gdy masa przestygnie - wbiÄ? jaja, dodaÄ? tartÄ? bu??kÄ? i wyrobiÄ?. Nale??niki u??o??yÄ? dach??wkowato, skleiÄ? brzegi jajem lub pozosta??ym ciastem, skropiÄ? t??uszczem i rozsmarowaÄ? czÄ???Ä? nadzienia. Na wierzchu po??o??yÄ? ponownie nale??niki, nastÄ?pnie nadzienie itd. Ca??o??Ä? zwinÄ?Ä?, skropiÄ? t??uszczem i upiec w piekarniku. PodawaÄ? z sezonowymi sur??wkami i sosami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design