35 dag ry??u
20 dag papryki
4 ??y??ki t??uszczu
cebula
2 marchwie
2 szklanki mleka
15 dag groszku
4 ??y??ki tartej bu??ki
1,5 ??y??ki mÄ?ki ziemniaczanej
cukier
s??l
pieprz
3 jaja |
Ry?? sparzyÄ? wrzÄ?tkiem na sicie; zalaÄ? mlekiem z dodatkiem wody i ugotowaÄ? na sypko. CebulÄ? i paprykÄ? pokrajaÄ? w paski, udusiÄ? z dodatkiem t??uszczu do miÄ?kko??ci i dodaÄ? do ry??u; ca??o??Ä? zemleÄ? w maszynce. Da masy dodaÄ? jaja, groszek, trochÄ? tartej bu??ki i mÄ?ki ziemniaczanej, przyprawy i przesma??anÄ? no t??uszczu marchew, uprzednia startÄ? na tarce jarzynowej. FormowaÄ? sznycle, obtaczaÄ? je w tartej bu??ce i sma??yÄ? na t??uszczu. PodawaÄ? z sur??wkami i ziemniakami pur??e, a tak??e z sosami.
|