Ciasto:
25 dag mÄ?ki pszennej
szklanka mleka
stopiona s??onina do sma??enia
Nadzienie:
3 czerstwe bu??ki
szklanka mleka
1,5 ??y??ki mas??a
du??a cebula
2 jaja
7-10 dag ostrego sera
2,5 ??y??ki tartej bu??ki
pieprz
3,5 ??y??ki t??uszczu do sma??enia |
Z ciasta usma??yÄ? nale??niki (niewielkÄ? ilo??Ä? ciasta pozostawiÄ?). Bu??ki namoczyÄ? w mleku, odcisnÄ?Ä? i zemleÄ? w maszynce razem z pokrajanÄ? i uduszonÄ? cebulÄ?. DodaÄ? jaja, utarty ser i przyprawy. Przygotowanym nadzieniem smarowaÄ? nale??niki, zwijaÄ? i maczaÄ? w pozosta??ym surowym cie??cie; obtaczaÄ? w tartej bu??ce i sma??yÄ? na t??uszczu. PodawaÄ? z sur??wkami.
|