20 dag ry??u
szklanka mleka
20 dag por??w
10 dag marchwi
10 dag selera
10 dag w??oskiej kapusty
4 ??y??ki tartej bu??ki
3 ??y??ki t??uszczu
??y??ka mas??a
s??l
pieprz
imbir
3 jaja
??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej |
Ry?? ugotowaÄ? na sypko na mleku z dodatkiem wody. Warzywa oczy??ciÄ?, drobno pokrajaÄ? i udusiÄ? w ma??le. Gdy sÄ? miÄ?kkie ostudziÄ? i dodaÄ? do ry??u. MasÄ? dok??adnie wyrobiÄ?, wbiÄ? jaja, dodaÄ? przyprawy, wsypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Z masy formowaÄ? owalne kotlety po dwa na osobÄ? i sma??yÄ? na t??uszczu. PodawaÄ? z sosem pomidorowym lub grzybowym.
|