35 dag ry??u
25 dag por??w bia??ych
2 szklanki mleka
4 ??y??ki t??uszczu
4 ??y??ki tartej bu??ki
pieprz
imbir
s??l
3 jaja
koper |
Ry?? sparzyÄ? wrzÄ?tkiem na sicie. NastÄ?pnie zalaÄ? mlekiem z wodÄ? i ugotowaÄ? na sypko. Pory obraÄ?, pokrajaÄ? w krÄ???ki i dusiÄ? do miÄ?kko??ci z dodatkiem t??uszczu. Ostudzony ry?? i pory zemleÄ? w maszynce, dodaÄ? przyprawy, jaja, trochÄ? tartej bu??ki; dok??adnie wyrobiÄ?. FormowaÄ? kotlety, obtaczaÄ? je w tartej bu??ce i sma??yÄ? na t??uszczu. PodawaÄ? polane sosem pomidorowym z sur??wkami i ziemniakami.
|