Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BLINY DRO??D??OWE

60 dag mÄ?ki pszennej
3 szklanki mleka
cukier
??y??ka t??uszczu
3 dag dro??d??y
5 jaj
p???? szklanki ??mietany
s??l
3 ??y??ki t??uszczu do sma??enia
CzÄ???Ä? mÄ?ki rozczyniÄ? z dro??d??ami na mleku i pozostawiÄ? ciasto w ciep??ym miejscu, aby wyros??o. DodaÄ? rozmieszane jaja, ??y??kÄ? t??uszczu, trochÄ? cukru, posoliÄ?, wsypaÄ? resztÄ? mÄ?ki i dok??adnie wyrobiÄ?; ciasto to powinno byÄ? znacznie gÄ?stsze od nale??nikowego. Gdy ciasto wyro??nie sma??yÄ? bliny na rozgrzanym t??uszczu. PodawaÄ? ze ??mietanÄ?, posypane siekanymi jajami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design