Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BLINY SERBSKIE

1,5 kg ziemniak??w
3/4 szklanki ??mietany
4 ??y??ki mÄ?ki pszennej
4 dag ostrego sera
s??I
ga??ka muszkato??owa lub imbir
4 jaja
4 ??y??ki t??uszczu do sma??enia
??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej
Ziemniaki ugotowaÄ?, ostudziÄ? i zemleÄ? w maszynce. DodaÄ? ??mietanÄ?, ??????tka przyprawy i dok??adnie utrzeÄ?. NastÄ?pnie ubiÄ? pianÄ? z bia??ek lekko wymieszaÄ? z ca??o??ciÄ?, k??a??Ä? ??y??kÄ? ciasto na rozgrzany t??uszcz i sma??yÄ? bliny na z??oty kolor. PodawaÄ? posypane utartym ostrym serem; mo??na te?? dodaÄ? przedtem ser do ciasta. PodawaÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design