Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
BLINY RY??OWE

40 dag ry??u
2 szklanki mleka
??y??ka mas??a
3 ??y??ki t??uszczu do sma??enia
s??l
cukier
4 jaja
??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej
Ry?? op??ukaÄ?, sparzyÄ? wrzÄ?tkiem i zalaÄ? gorÄ?cym mlekiem zmieszanym ze szklankÄ? wody. UgotowaÄ? na sypko pod przykryciem, ostudziÄ? i zemleÄ? w maszynce. DodaÄ? ??????tka, mas??o i przyprawy; dok??adnie wyrobiÄ?. Z bia??ek ubiÄ? pianÄ? i ostro??nie wymieszaÄ? z utartÄ? masÄ?. Bliny k??a??Ä? ??y??kÄ? na gorÄ?cy t??uszcz i sma??yÄ? na jasny kolor. PodawaÄ? z sosem pomidorowym, grzybowym itp.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design