Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Go??Ä?bki z ry??u i jaj

1 kg kapusty w??oskiej
35 dag ry??u
4 ??y??ki t??uszczu
cebula
s??l
przyprawa do zup
pieprz
3 jaja
koper
szklanka wywaru z w??oszczyzny
majeranek
KapustÄ? wydrÄ???yÄ? i sparzyÄ? wrzÄ?tkiem. W ostudzone li??cie nak??adaÄ? przygotowane nadzienie: ry?? sparzyÄ? wrzÄ?tkiem na sicie, zalaÄ? wywarem z w??oszczyzny, upru??yÄ? do miÄ?kko??ci, gdy ostygnie - dodaÄ? posiekanÄ? i przesma??anÄ? cebulÄ?, koper, przyprawy oraz ugotowane na twardo, posiekane jaja. Ca??o??Ä? wymieszaÄ?. Nadzienie zawinÄ?Ä? w li??cie i dusiÄ? w piekarniku do miÄ?kko??ci. PodawaÄ? polane sosem pomidorowym, z ziemniakami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design