1 kg kapusty w??oskiej
35 dag ry??u
4 ??y??ki t??uszczu
cebula
s??l
przyprawa do zup
pieprz
3 jaja
koper
szklanka wywaru z w??oszczyzny
majeranek |
KapustÄ? wydrÄ???yÄ? i sparzyÄ? wrzÄ?tkiem. W ostudzone li??cie nak??adaÄ? przygotowane nadzienie: ry?? sparzyÄ? wrzÄ?tkiem na sicie, zalaÄ? wywarem z w??oszczyzny, upru??yÄ? do miÄ?kko??ci, gdy ostygnie - dodaÄ? posiekanÄ? i przesma??anÄ? cebulÄ?, koper, przyprawy oraz ugotowane na twardo, posiekane jaja. Ca??o??Ä? wymieszaÄ?. Nadzienie zawinÄ?Ä? w li??cie i dusiÄ? w piekarniku do miÄ?kko??ci. PodawaÄ? polane sosem pomidorowym, z ziemniakami.
|